lauantai 18. toukokuuta 2013

Tuppaaneja


Viime viikonlopuksi odotin tulppaanipenkin "räjähdystä". Siksikin, että murri oli silloin loppuviikon meillä. Olin ihan varma, että hän pääsisi näkemään sen kukkaloiston. No melkein viikolla meni pitkäksi. Vain kaksi perunanarsissia ehti aukeamaan. Nyt lähes kaikki kukat ovat auenneet. Hyvin olen tulppaanit valinnut ja vielä järjestyksenkin arponut, vaikka nyt itse sanonkin.


Viime syksynä kaivoin portaiden vierestä "rännistä" rikkaruohot pois, laitoin viiraa pohjalle ja uutta multaa jotakuinkin 15-20cm. Ostin jokusen tulppaanin sipulin ja kaivoin varastosta muutaman, sitten koitin niitä sekoitella kolmeen riviin säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt näyttäisi siltä, että kaikki ovat ihan oikeilla paikoillaan ja paikkakin sopii niille.


Kauniita ovat, ei haittaisi yhtään vaikka ensi vuonna olisivat multiploituneet. Luulen, että istutan lisää tulppaaneja syksyllä, mutta toisaalle.


Tähän samaan penkkiin ajattelin istuttaa sitruunatimjamia, jotta loppukesänkin siinä kasvaisi jotakin. Varsinkin, kun portaita kuljetaan ahkerasti, niin tuoksukin saattaisi leijailla ilmoille. Olettaisin, että tulppaanit jaksavat puskea keväällä sitruunatimjami-mättään läpi. Senhän näkee sitten, kun koittaa. Paitsi, jos joku tietää jo paremmin, niin valaiskoon minua.



Kyllä ne vaan tekevät päivittäin hyvän mielen!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti