keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Arvatkaa kuka meillä määrää sohvan paikan?



Meillä on tällainen punainen sohva. Ostettiin se tähän taloon juuri muuton jälkeen, viisi vuotta sitten. Oltiin tapetoitu tämä huone vaaleanharmaakuvioisella tapetilla ja maalattu parketti valkoiseksi. Sitten kannettiin sohva sisään. Melko avantgardista tunnelmaa oli, kun pelkkä punainen sohva oli hyvinkin vaaleassa huoneessa.


Sohvan aika on kuitenkin tullut toistaiseksi täyteen. On meillä ollut ihan selkeä kielto hyppiä huonekaluja hajalle, mutta minkäs teet? Hyvät jouset on aina hyvät jouset. Ja sittenkin kun ne alkaa laukeamaan, niin kyllä ne jotenkin toimii. Joskus aiemmin jo piti laittaa kangasta pohjaan, kun meriheinää alkoi varista lattialle. Olihan yksi jousi tullut läpi.


Kuitenkin siinä vaiheessa, kun jouset tulevat päälipuolelta läpi ja yrität peittää niitä repeämiä lampaantaljalla, peli alkaa olla menetetty. Eihän se talja siinä oikealla kohdalla mitenkään pysy. Ja sittenhän sitä meriheinää alkaa tulla yläkauttakin ulos.


En minä nyt sentään pellolle sohvaa hennonnut heittää, mutta pakko se oli palvaamoon kantaa. Ja tuoda vaihdossa puusohva tilalle. Saa sitten joskus uuden verhoilun, kunhan on varaa. Juuri nyt ei ihan ole.





Onhan se oikeastaan aika mukavaa, että ruoan päälle voi ottaa lepoa sohvalla. Oikeastaan sitä tuli tehtyä punaisellakin sohvalla, mutta kun siinä tuli jalat yli pötkötellessä. Eikä se niiden lauenneiden jousien kanssa kovin mukava muutenkaan ollut. Niin, ja vaikka läksyjä tehdessä voi olla lepoasennossa.


Poika Aa hieman protestoi, kun hän on aina istunut pöydän päässä ja nyt se kiellettiin. No tottakai kiellettiin, eihän siitä mitää tulisi, että pyyhkisi käsiään sohvakankaisiin ruokailun yhteydessä. En mä jaksa jatkuvasti pyykätä tuollaista ylimääräistä. Muutenkin on pyykättävää. Helpommalla pääsee, kun eliminoi mahdollisen ongelman.


Eikös vain olekin aika kutsuvan näköinen nurkka? Minua se ainakin kutsuu ihan joka päivä. Ja huomatkaa myös "jouluvalot". Ei ne meillä varsinaisesti mitään jouluvaloja ole, kun roikkuvat tuolla ihan ympäri vuoden. Ei niitä sentään ympärivuotisesti polteta, vaan pimeään aikaan, kun ei aina viitsi kattovaloja päällä pitää. Nuo tähdet siirsin ikkunan toisesta päästä tuohon sohvan päätyyn, kun en parempaakaan lukuvaloa siihen hätään löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti