sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kotitaloustaidetta

Murrin kanssa oli sovittu, että tulee muutamaksi päiväksi meille, kun isäntäkin oli lähdössä kalareissulle. No tulihan Murri, nappasin hänet matkalta kyytiin, kun piti viedä poika See Jorviin juotettavaksi. Poikaparka joutui pahimmoisen vatsapöpön kouriin ja kuivui. Oli kyllä urhea ja reipas, eikä kukaan osannut odottaa kuvuuden rajua laatua. (Omalaatuinen tauti, ei iskenyt keneenkään muuhun.) No, nyt on pahin onneksi selätetty ja voi taas keskittyä normiarkeen ilman mitään "siivoa ruoat verhoista, tapeteista yms. huoneen päällysteistä".

Jepjep. Tänään olikin sitten aikaa jo istua ainakin minuutti sohvalla. Murri siinä sitten ihmetteli, että mikä kumma viritys eteisen peilipiirongin takaa pilkottaa. Selittelin, että ostin alkukesästä astiankuivaustellinkin kesäkeittiöön. Vaikka hyvin oli tiedossa, etten tule tämän kesän aikana näkemään mitään kesäkeittiötä. Ainakaan omassa pihassa. Mutta sellainen hankinta oli kuitenkin tullut tehtyä, kun ne oli niin kivan värisiä, eikä ollut enää kuin pari jäljellä. Eikä ikinä voi tietää tuleeko niitä lisää. Ja loppujen lopuksi olin vain tunkenut sen sinne kaapin taakse säilöön.

Sohvalta käsin katselin kuivaustelineen nurkkaa ja tulipahan vain mieleeni, että se saattaisi näyttää hyvältä seinällä. Eikun heti mallailemaan ja suit sait sukkelaan naulat seinään ja härveli roikkumaan. Ei paskempi sunnuntai. 

Nyt sitten tuijotellaan erilaisessa valaistuksessa. Päivänvalossa tuli kaikenmaailman näköharhoja langan muotojen ja tapetin kuvion kanssa. Iltasella kun oli valot päällä, seinälle heijastui hauskat varjot. Kaimmaar siihen voisi viritellä jouluvalotkin, jos ei olisi tota kodin sähköputkimiestä. Poika See kun rakastaa johtoja. Langan väleihin saisi kyllä vaikka valokuviakin. Tiedä sitten mimmonen himmeli se hetken päästä on?





Isäntä kyllä oli hieman hämmentyneen oloinen. Saattaa miettiä, että mitähän ne muut ihmiset sitten ajattelee, kun meillä on tiskinkuivausteline olkkarin seinällä? No, mä en ainakaan ole ennenkään miettinyt, että mitä muut miettii, jos itse tykkään. Kaipa se isäntäkin siihen tottuu, onhan se jo moneen muuhunkin tottunut. Vielä kun alkaisi tykkäämäänkin.




1 kommentti:

  1. Tuosta häkkyrästä on moneksi.
    a) amppeli, auts, miks toi on seinällä...
    b) böö, mitähän tohon voi ripustaa?
    c) change (rintsikkamainos)
    d) duunaa itselles sopivaks
    e) esine, erilainen
    f) fiksut fileet, fantasiat
    g) graalin malja, grammat kuriin
    h) hieno homma
    i) idea, ipanat, intuitio
    j) jokainen, jossain ja joulukin
    k) kuivatukseen, kaappiin..
    l)löydä, laita, liehakoi..
    m) mitähän muilla Blogisi lukijoilla on ideoita häkkyrälle. Olis hauska kuulla ja lukea!

    VastaaPoista