sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Vesikalusteita

Isäntä kysyi hyvissä ajoin, mitä (töitä) olin pääsiäiselle suunnitellut? No, meillä on ollut alakerran vessan altaan ja hanan vaihto-operaatio muutaman viikon jo käynnissä. Se olisi määrä saattaa loppuun. Samoin pitäisi saada aikaiseksi poikien huoneen tapetointi.


ennen
Jälkeen

Allas on paikallaan, samoin hana. Vesikin on kytketty. Vaikka uusikaan allas ei ole koolla pilattu, tuntuu että tilaa on paljon enemmän kuin ennen ja käytettävyyskin parani todella. Nyt saa lapsen pyllyn pestyä niin, ettei se ole kiilattuna hanan ja altaan väliin siten, että vesi roiskuaa pitkin poikin. Tää on tosi tyytyväinen, vaikka sitä pyllyä ei enää entiseen tahtiin tarvi olla edes pesemässä. Ja isäntäkin kiittää, jalat mahtuu vessan puolelle paljon paremmin.

Ihan perussettiä tuo pikkuallas (Bauhausista) ja hana (Ikeasta) oli tosi hyvässä rabatissa. Hintaa tuli yhteensä yhteensä 45€. Enkä jaksanut stailata kuvaan. Hetken mietin poistaisinko tuon lattialiinan, mutta lasikuus voitti.




Altaan vaihto lähti alunperin liikkeelle siitä, että vanha allas kaatoi lähinnä etureunaan päin, eikä viemäriin. Ja kuten aiemmin kerroin, käytettävyys oli muutenkin ihan hanurista. Varmaan nämä olisivat edelleen paikoillaan, ellen olisi saanut vihdoin kylppäriin kasattua kalustetta. Siellä piti vesijohtojen paikkaa hieman muuttaa, joten putkimies oli kutsuttava paikalle enivei.


ennen
jälkeen


Ja kyllä olen tyytyväinen kylppärin kalusteeseen myös. Nyt on säilytin. Ennen oli vain pyörällisiä koreja. Ovi ei osu altaaseen kuten aiemmin ja kaiken lisäksi on myös taso, jossa voi vaikka viikata pyykkiä, jos ei muuta keksi. Tämä saattaa poikia vielä suihkukaapin hankkimisen, mutta se on vielä vaiheessa "katellaan". Siitä en ole järin innoissani, vaikka tiedän kyllä kuinka järkevä se olisi kosteusteknisesti.










jälkeen

Vielä kun saisi irrotettua seinästä tosi hyvän ja nätin rättipatterin. On nimittäin sähkökäyttöinen ja beige. Ottajakin sille olisi. Kun_vaan_irrottaisi, vie varmaan ainakin viisi minuuttia. Kyllä mulla oli vakaa aikomus maalata laatatkin, (kun niissä on sitä printattua marmorikuviota,) mutta kun ei ehtinyt/joutanut/saanut aikaiseksi. Olkoon tuollaiset.

Kylppärin allaskaluste tuli maksamaan (ilman putkitöitä) noin 280€. Jos olisi pitänyt maksaa kaikesta alkuperäinen hinta, niin se heti olisi pompsahtanut lähes 800:aan euroon. Laatikosto oli joskus (viime kesänä varmaan) 60% alessa, allastaso viime talvena 80% alessa ja hana 85% alessa noin kuukausi sitten. Jalat oli pakko ostaa täyteen hintaan. Kaikkihan ne on Ikeasta, suurin osa Espoosta. Allastason ostin Raisiosta, kun halvalla sai. (Toissa viikolla kävin muuten Tampereen Ikeassa ja siellä vasta halvalla olikin keittiöitä.) Mitä tästä opimme? Kandee kytätä. Tai sattua vahingossa paikalle oikeaan aikaan. Huursomhelst. Niin, tää oli jo muuten viime viikonlopun juttuja. Toi vessan allas vaan hoidettiin nyt.
 P.S. Täälä mitään tapetoitu oo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti