sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kissa on poissa, niin hiiret tanssii pöydillä?

Isäntä on Vierumäellä leireilemässä ja sehän aiheuttaa välitöntä muutosta kotona. Kävipä kuitenkin niin, että olin jo etukäteen vihjannut (sentään). Olin päättänyt saada "salongin" kaapin liikkeelle. Se on nimittäin tämän huushollin hankalin huonekalu, jos miettii paikan vaihtoa. Painaa kuin synti, ehkä jopa kaksi sellaista. Onneksi ei tarvinut kuljetella kynnysten yli. Paikka kaapille on tuttu, joten luulisi sen sopeutuvan siihen ihan mukavasti. Muilla huonekaluilla saattaa olla enemmän sopeutumisvaikeuksia, sillä suurin osa joutuu ihan uusille urille.


Sohva nurkassa häpeämässä?

Juu, matto rullalle pöytä sivummalle, soffa nurkkaan ja kaappi tyhjäksi. Sitten hivutusta sivulle ja eteen ja vähän jotakin liinaa koipien alle ja kovaa työntöä. Tässä kohtaa voi kai olla tyytyväinen, että lattiassa on tasainen parketti, eikä vanha ja vähemmän tasainen puulattia. 

Ja sitten tietenkin kaikki tavarat takaisin kaapin kätköihin. Ja vähän vielä muiden huonekalujen pyörittelyä. Eikä ne vielä ihan takuuvarmasti ole oikeita paikkojaan löytäneet. Kuusenkin paikalla on vielä nojatuoli. Eikä mattoa voinut rullata auki. Se ei enää mahdu lattialle. On mulla näkemys millainen matto tarvittaisiin tilalle, mutta eihän sellaista missään ole.




Jouduin sellaisen pikkukaapinkin (näkyy vas. yläkuvassa kulmaa) tyhjentämään, kun se oli täynnä lehtiä. Sen verran niitä mahtui siihenkin kapistukseen, ettei tyhjentämättä lähtenyt liikkeelle. Viereisessä kuvassa pöydällä näkyy jotenkin ne kaikki lehtikasat. Metri kertaa metri ja jokaisessa pinossa ainakin puolitoista vuosikertaa. Voisikohan niistäkin joskus taas luopua, ettei tarvitsisi mennä seuraavaan muuttoon saakka. Vaikka onhan siinä isännän Kamera- ja Gloria ruoka ja viinilehdetkin.


Jälkeenpäin-kuvassa kaappi on siinä, minne se taas hetkeksi jää. Pöydän olen kääntänyt eri päin. Saatan sen kuitenkin kääntää ainakin jouluksi näin päin kuin kuvassakin. Mahtuu väkeä sitten paremmin pöydän molempiin päihin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti