sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Pehmeitä paketteja

Melko korni, vai mitä?
Ajoissa liikenteessä, kuten aina. Ostin Lankamaailmasta bambu-puuvillalankaa ja aloitin tiskirättien väsäämisen joululahjoiksi. Niitähän kaikki tarvitsevat. Yksi on jo tehty ja todettu, että virkaten ei tule ehkä paras rätti, mutta ihan kaunis kuitenkin. Ja siis ei siitä suinkaan huono tullut, mutta ehkä erilainen mihin olin asennoitunut. Siihen tein vielä ihan tavan puuvillalangasta pinkin pitsireunan, sillä vein sen ystävälleni, jonka tiskirätti selkeästi vaati mukaan pinkin somisteen.

Seuraavaksi lähdin kokeilemaan kutomista. Kun en juurikaan ole kutonut ja senkin vähän melko harvoin, ei siitä meinannut tulla mitään. Mutta tarpeeksi monta kertaa alusta kun aloitti, niin kyllä  sitä sitten lopulta alkoi oikeansorttista tulemaan. Ja tällä kertaa tulikin juuri oikeanlaista tekstuuria, sitä mitä alunperinkin olin ajatellut. Voi olla, että saan jopa muutaman jouluun mennessä valmiiksi. Nyt on yksi kudottu jo melkein valmiiksi asti. (Nelosen puikoilla kaksinkertaisella langalla.)

Somisteeksi tai väripilkuksi tai miksi sitä nyt haluaakaan kutsua, varasin kahta erilaista vihreää. Eipä niistä oikein missään valossa saanut oikeaa väriä kuvaan taltioitua, mutta ehkä tuossa alakuvassa värit ovat lähempänä totuutta.

Lanka itsessään on aivan ihanan tuntuista. Välillä on pakko hivellä tiskirätillä poskea. Täytyy tehdä se nyt, ei varmaan ole sitten käytössä enää niinkään ihanaa. Luultavasti kokeilen jossakin vaiheessa pipon kutomista tuosta samasta langasta, mutta paksummasta. Omaan niin herkän hipiän otsassani, että pipon löytyminen on ihan työn ja tuskan takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti