perjantai 3. tammikuuta 2014

Sirkustelttako?


No, ei sentään. Sain vihdoin aloitettua portaiden maalaamisen. Jo saa farkkuportaat väistyä ja tehdä tietä valkoisille ja sen myötä toivoakseni hieman valoisammalle portaikolle. Vielä kun saisi vedettyä jossakin välissä väriä noihin loppuihinkin askelmiin ja tietenkin muutamaan kertaan. On aika paljon rajausta tehtävänä, se vie vaan ihan mahdottomasti aikaa.

Maalaan Betolux aqualla, sitä jäi parkettien värjäämisestä tähteelle. Nopeasti kuivuu näillä säillä, onneksi. Silti olin pakotettu maalaamaan kerralla vain joka toisen askelman, jotta päästään kulkemaan kerrosten väliä.

Portaat ovat aina olleet tosi liukkaat, paitsi pienen hetken heti hiomisen jälkeen. Nytkin maali on kiiltävä, mutta vedän sen huopatelalla, tai itse asiassa taitaakin olla mohairtela, jolloin pinnasta ei tule ihan peilikiiltävä. Matalanukkaisella telalla saa lähes huomaamattoman pintakuvion, jolloin se on edelleen kiiltävän oloinen ja helposti pestävissä, mutta se ei ole ihan niin liukas. Aion kyllä laittaa varmistukseksi mustaa liukuestetarranauhaa portaiden reunaan. Se on hyväksi havaittu jo vanhan kodin portaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti