perjantai 8. elokuuta 2014

Otsalampun valossa




Kahden ystäväperheen kanssa teimme torstaina retken Suomenlinnaan. Poika Pee oli toivonut sinne visiittiä jo kauan aikaa sitten. Meidän perheellä tuntuu olevan kesäretkien teemana ukkosmyräkät. Ainakin kun ollaan jossakin linna- / linnoitusteemalla liikkeellä. Näköalat toki olivat mainiot, kun ukkospilvi lähestyi Lauttasaaren suunnalta. Muut painelivat myräkkää suojaan kahvilaan, mutta me poikien Aa ja Pee kanssa menimme tutkimaan tunneleita.




Olimme varautuneet parilla otsalampulla ja taskulampulla. Tunnelin parasta antia oli sammakot. Poika Pee pelästyi iloisesti, kun sammakko alkoi hyppiä hänen edellään. Hetken päästä lähti toinenkin sammakko hyppimään. Isomman saimme ikuistettua kuvaan, mutta pienempi hyppi sinne tänne. Sitä yritimme lähinnä väistellä, ettemme olisi liiskanneet sitä jalkojemme alle.

Sateen ja ukkosen jälkeen kävimme vielä tutustumassa Vesikkoon (sukellusvene). Se oli nopeasti kävelty läpi. Muutama lapsista teki uusintakierroksenkin. Ei käy kateeksi niitä, jotka ovat siellä joutuneet aikaansa viettämään. Silloin kun ei ole ollut vain yksisuuntaista liikennettä ja mahdollisuutta kiertää ulkokautta takaisin toiseen päähän.

Mutta kuten yleensäkin, retken kohokohta oli jotain täysin muuta kuin mitä oli odotettu. Ne oli ne sammakot. Niistä on nyt puhuttu ja kuvaa näytetty kaikille mahdollisille. Niin että menkää katsomaan sammakoita Suokkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti