torstai 1. elokuuta 2013

Omenoita kuin rypäleitä



Omenapuun oksat piti pönkätä "ylös", kun makasivat maassa omenoiden painosta. Ollaan tiputeltu omenia jo vaikka kuinka paljon, mutta paino oksissa senkun lisääntyy. Suurin osa mitä tippuu, on ihan tervettä, mutta ei ihan valmista vaikka isoja jo ovatkin. No, ainakin peuroille riittää yllin kyllin syötävää. Pari 45 litran säkillistä olen jo kerännyt.

Muutenkin satoa kotipihasta tulee. Ihanaa kun saa salaattiaineet poimia juuri ennen niiden syömistä. Ja kesäkurpitsaa on pitänyt jo naapuriinkin viedä. Ihan se perus vihreä pötkö ja lisäksi pyöreä de nice tuottavat hedelmiä sitä tahtia, ettei ole mitään mahiksia käyttää kaikkea itse. Kesäkurppari passaa muuten tosi hyvin makaronilaatikkoon ja suklaakakkuun. Ai niin, tekihän isäntä keittoakin. ei sitä aina tarvitse talvikurpitsasta tehdä.

Maissit on pian kasvihuoneen harjaan asti (noin 2,5 metrissä). Tomaatit alkaa punottamaan. Chilipoppersseja on paisteltu. Kurkku teki kolme tosi hyvää kurkkua ja sen jälkeen lakon. Avomaankurkut ei ihan vielä ole päässyt suosikkilistalle, mutta jos jotain pikkelssiä koittais väsätä vaikka. Pavut kiemurtelevat pitkin kasvihuoneen räystästä, mutta satoa ei vielä juuri ole tullut.


Kyllä kesällä vaan on mukavaa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti