maanantai 27. lokakuuta 2014

Rautalangasta väännettyä






Olenpas varmaan unohtanut kehuskella, kun tuli ostettua pari köynnöstukea Loviisasta Kuninkaanlammelta.




Toiseen tukeen oli jo kärhö valmiina eli vieressä olevaan kaksijalkaiseen. Se (tuossa alla olevissa kuvissa oleva valkoinen, kaiketi joku alppikärhö) sopi kuin nakutettu tuijien väliin. Aiemmin ajattelin, että kyllä se kärhö saa tarpeeksi tukea tuijista, mutta eipä se juuri ole kiipeillyt vaikka olen koittanut ohjailla oikeaan suuntaan. Ehkä tuijan hennot oksat antavat vain myöden.







Tähän tukeen pitää vielä hankkia kärhö.
Tuki on tuollainen nelijalkainen missä on ranskanliljan tapainen kärki. Eihän siitä kunnollista kuvaa saanut, mutta käyttäkää tarvittaessa mielikuvi(tust)a. Se on nyt toiseksi ylimmällä tasolla kukkarinteessä. En tiedä onko se paras paikka, mutta sehän jää nähtäväksi. Ei kai samalla paikalla ole pakko pitää ikuisesti, jos ei tahdo?




Kärhöjä on muistaakseni viisi siellä täällä tonttia, mutta vain tuo valkoinen on tähän mennessä kukkinut. Sekin vasta tän kesänä ensimmäistä kertaa, taisi olla sen kolmas kesä täällä. Muut kärhöt on istutettu viime kesänä. Tarttisivat vissiin antaa niille pikkasen paskaa. (Tai sitten ihan jotain kärhölannoitetta. Kai semmostakin on?)





Ei täällä nyt sentään enää mikään kuki. Syksy on tullut. Pappa on hakenut jo pari peräkärryllistä vaahteranlehteä. Onneksi ne olivat melkeinpä siinä. Koivunlehdet sen sijaan maassa vielä. Toivon kovasti kuivaa säätä, että ne voisi vielä silputa ruohonleikkurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti