perjantai 21. syyskuuta 2012

Sukat makkaralla

Kela antaa, Kela ottaa. Vaikkei nyt suoraan voidakaan rahoja laskea sinne tai tänne, niin kansanedustajathan sentään pysyvät lämpiminä varmaankin vetoisessa Eduskuntatalossa. Vaikka heitä toki onkin vähän vähemmän kuin satavuotiaita. Miksi marmatan? No siksi, että kai se suomen talous näinkin saadaan pysymään jotenkin balanssissa.
Seuraavanlaisen haasteen kaikille bloggaajille ja lukijoille välitti Ruusutapetilla.  
Minä en haasta ketään tiettyä bloggaajaa, vaan yllytän mukaan jokaisen bloggaajan, joka tämän lukee! Ja jos bloggaajalla ei pysy puikot käsissä, vähintä mitä hän voi tehdä, on jakaa tätä eteenpäin omassa blogissa! Otetaan asenne, että Katariinan Käsityöliike Kokkolassa hukkuu villasukkiin ja sitä myötä meidän satavuotiailla varpaat lämpöisinä.

Sen lisäksi haastan ihan kaikki lukijat. Myös siis ne, joilla ei ole blogia. Voitte vaikka blogeja lukiessa samalla pyöräyttää sukat. Ja te jaatte kaffepöydässä aatetta +
facebookissa sivua, johon pääsee tästä
Alkuperäisesti siis Mirkan haasteen, joka näkyy alla.
Haastan seuraavat bloggaajat kutomaan yhden parin naisten villasukkia koossa 39-40, löysällä joustin varrella, langanmerkillä ei väliä kunhan puolet matskusta on villaa! Jos et jostain syystä osaa, eikä puoliso tai anoppi kykene auttamaan niin pyydänkin linkitystä senkin edestä että saadaan kutojia tavoitettua ja sukkia valamiiksi jouluun mennessä! Tarvitaan taas reilu 300 paria tammikuun lähetystä varten joten ei mikään tehtävä mahdoton?
Lähetätte sukat omakustanteena:
Katariinan Käsityöliike, Tehtaankatu 12, 67100 Kokkola
Pistätte haasteen 3-5:lle bloggajalle ja kerrotte mistä on kyse. Kela lakkautti toissa vuonna torkkupeittojen ja kukkien antamisen suomen 100-v synttärisankareille, vedoten säästösyihin! Minä en moista suvainnut ja jo 6viikkoa  myöhemmin lähti ensimmäinen sukkalähetys kaikille suomen 100-v. Heitä oli elossa juhannusviikolla 263. Sitten laitoimme bonuskierroksen elokuussa, ja kaikki 101-107-v elossa olevat saivat sukat. Tämän vuoden tammikuussa lähti taas reilu 300 paria ( elossaolo prosentti korkein tammikuussa )
FB:ssä on ryhmä 100-v villasukat mirkan ja kansalaisten voimin johon saa tulla mukaan.


Itse ole vakaasti päättänyt olla opettelematta sukkien kutomista ja siinä aion pysyä. (Nykyisellä oppimistahdilla ei muutenkaan olisi mahdollisuuksia ehtiä ajoissa.) Aion kuitenkin heittää kyseisen haasteen "ompelukerhomme" naisille. Tiedän varmasti, että sukantekotaitoisia on joukossa. 

Jos joku muukin sattuu kynnelle kykenemään, niin siitä vaan sitten puikot paukkumaan! 


Villurit sitä paitsi on ihan ykkösvaruste, kesät talvet. Nämä yksilöt olleet ympärivuotisessa käytössä itselläni, en edes tiedä kuinka monta vuotta, mutta monta. 






P.S. Osaan minäkin sentään villasukat paikata tarpeen tullen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti