lauantai 7. kesäkuuta 2014

Muotoa, muotoja, muotoutumista

Edellisen viikon murri oli meillä ja töiden jälkeen oli kovasti tarkoitus tehdä kaiken maailman maahommia. Viikko oli melko mälsä säiden puolesta, mutta saatiinhan sentään jotakin tehtyä. Tai sai murri tehtyä päivän aikana enemmänkin, mutta itse jouduin käymään palkkatöissä puutarhahommien sijaan. Sekin sinänsä ihan tärkeää perheen toimeentulon kannalta, mutta puutarhahommia se ei kertakaikkiaan edistä. Tai ehkä vähän, kun pitää hankkia kaupasta jotakin uutta. 





Rinteeseen päätyi jokunen heinä ja pähkämöä, joita olen saanut ystävällisiltä kotipuutarhureilta. Tiedä sitten kaivanko verta nenästäni niiden kanssa? Lisäksi kaupan taimina kaksi syräkkiä ja kaksi, hmm, oikosulkua. Murri kommentoikoon, mitä ne nyt oli? Rinteen alaosa alkaa olla melko vehreä jo, aika suurelta osin rikkaruohojenkin ansiosta. Kuitenkin moni kasvi on lähtenyt paljon parempaan kasvuun kuin olisin koskaan uskonut. Viime vuonna ostetut pionit ovat kasvaneet melko isoiksi ja taitaa olla vain kaksi joissa ei ole nuppuja. Myös viimekesänä siirrettyssä pionissa on kunnon nuput. Jättilaukat ostin jo toissa keväänä. Luulin niiden menneen huonoksi, mutta tänä vuonna ne ilmestyivät. Eivät kaikki, mutta hyvä näinkin. Ylärinne kaipaa vielä lisää vehreyttä, mutta eiköhän sitä sinnekin. Tammesta lyhensin ytä oksaa, joten ainakaan rinne ei enää pysy rutikuivana sateen jälkeen.

Lähes lähtötilanne tien puolella. Rikkaruohoja on jo poistettu, mutta vähintään sama määrä poistettiin tämän jälkeenkin.







Tien puolen istutuksiakin perattiin rikkaruohoista ja alettiin rakentamaan muotopuutarhaa. Sellaista puolivilliä, mutta hieman säännöllisillä muodoilla höystettyä, ettei näyttäisi ihan joutomaalta. Tehtiin yksi ympyrä ja yksi salmiakkikuvio. Murri inhoaa ympyröitä ja olisi halunnut kiemuran. Pidin kuitenkin pääni ja ympyrä sinne ilmestyi. Lisää ainakin suoria linjoja on tarkoitus lisätä, mutta kaipa sitä on hetki hyvä seurailla, ennen kuin tekee lopullisia päätöksiä.


Kiveyksen reunaan on tulossa hyvää vauhtia laventelirivistö. Ja jos saan sitä lisättyä, niin uskos sitä päätyvän vielä muuallekin. Pitää myös toivoa, että sammalleimu pysyisi hengissä, kun sen siirsin tuohon kukkimisen ollessa käynnissä. On se ainakin viikon kituuttanut, kun siinä on vielä väriä. Tulevaisuudessa se voisi hyvinkin peittää tuon muurin. Mieluiten mahdollisimman lähitulevaisuudessa...

2 kommenttia:

  1. Soon muuten tyräkki (kultatyräkki) ja ne kaksi muuta olivat siniset ritarinkannukset. Toivottavasti viihtyvät ja kasvavat.

    VastaaPoista
  2. Juu, ei voi edes pistää kirjoitusvirheen piikkiin, on s ja t tarpeeksi kaukana toisistaan. Muistivirhe, mutta se menköön samaan syssyyn tuon ritarinkannuksen kanssa, Ja kyllä niistä kannuksista ainakin jo jotakin vihreää pistää. Eilen sain maahat naapurista saadut tsinniat ja ihan ruukutettuna pari pelkuuta.

    VastaaPoista