tiistai 5. toukokuuta 2015

Muuria matalaksi


Isohko kasviallas, joka on meillä tien puolella taloa, saa lähtöpassit. Viemärit pitää siis uusia, koska ne ovat täynnä juuria. Kuinka sattuikaan, toinen viemäri kulkee kasvialtaan alla talon seinustan liepeillä. Pitää siis kaivaa joka tapauksessa. Ja koska siinä on tarpeeksi hyvä syy häivyttää kasviallas, niin niin tapahtukoon. Olen koittanut kaivaa kasveja ylös ja siirtää toisaalle. Suuri osa näyttäisi kestäneen paikanvaihdon ihan hyvin. Vielä on siirtämättäkin, mutta ihan tarkkaan en kaikkia paikkoja muista, pitää odottaa, että jotakin pilkottaa. (Tuijat saa lähtöpassit. Mä inhoon niitä! Tuo iso menee tien toiselle puolelle naapurin pihaan ja nuo kaksi matalampaa on toiset naapurit luvanneet viedä mökillensä.)

Olen myös siirtänyt kiviä seinustalta muualle tontilla ja suurinpana työnä varmaan on muurin betonikivien irrottelu ja puhdistaminen. Ihan sellainen perinteinen uretaanimuuraus kun on ollut kyseessä, niin periaatteessa pääsee helpolla. Toisaalta puhdistettavaa riittää uretaanissakin. Ja lisäksi irtoava putu leviää tuulen mukana melko herkästi.




Aika kauan saa aikaakin menemään. Ei parane laskea itselleen tuntipalkkaa. Toisaalta näin jossain mainoslehdessä, että kpl hinta kivelle on 0,82€, niin ei niitä viitsi oikein uretaanin takia jättää ottamatta talteen. Nyt ainakin saan nättiin pinoon odottamaan uutta sijoituspaikkaa. Olisihan ne kaivinkoneella saatu irrotettua, mutta ei ne silloin pinoon olisi mennyt. Eikä varsinkaan puhdistettuna ja ehjänä.



Kun tuo seinusta on saatu kaivamisen jälkeen taas umpeen, niin tarkoitus on vähintäänkin leventää autopaikkaa. Nyt on vähän ahdasta pitää kahta autoa vierekkäin. En mä ainakaan aio mitää tuollaista rakennelmaa siihen tehdä enää. Joku pieni kasviallas korkeintaan, että tie ja tontti pysyy erillään jotenkin. Mutta eipä sitä tiedä mitä kaikkea tuolta vielä löytyy, en uskalla kovin tarkkaan suunnitella etukäteen.


Unelmointiin sen sijaan voi hyvinkin käyttää aikaa, vaikka sitten niitä pikkukiviä kärrätessä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti