lauantai 16. toukokuuta 2015

Viherkatto

Jiiai, meillä on ihka ensimmäinen viherkatto. Roskiskopista suunnittelin jo alun perin tekeväni "viherkopin". Muinoin mainitsinkin asiasta vanhan roskiskatoksen purkamisen yhteydessä. No nyt vihdoin toteutus on alkanut katon osalta.

Tein ensin verkon sisään sammalpedin. Siis alle ja päällepäin sammalmatot. Väliin laitoin jonkin verran hiekkaista multaa. Verkon päälipuolelle tein jokusen aukon mehikasveille. Isäntä teki katolle kehyksen 2"x2" puutavarasta ja pohjalle laitettiin viiraa. Tai nostettiinhan viira reunoillekin. Tyyny nostettiin keskelle kattoa ja reunoille sekoitettiin vähän köyhempää multaa.

Reunoille laitoin lisää mehitähtiä ja muita mehikasveja, sammalleimua ja saattoipa sinne siirtyä jotakin muutakin, minkä nimestä tai laadusta ei ole tarkempaa tietoa. Mutta ovat viihtyneet ennenkin samanlaisessa ympäristössä kuin mehitähdetkin. Ai niin, sitruunatimjamia laiton pari pikkuista alkua myös. se tekee aika kivan mättään, jos vaan tykkää tuossa kasvaa. Ja tuoksuu hyvälle. Eilen satoi aika kivasti, rauhaksiltaan, eikä ihan yhtä mittaa. Toivottavasti katon viherrykset saivat hyvän alun.

Seuraavaksi on tarkoitus laajentaa vihreyttä kopin seinille...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti