torstai 14. toukokuuta 2015

Nokkosista namia

Unelmien talo ja kodin vinkki ohjeesta osui silmiini juuri kun olin miettinyt tekeväni jotakin ruokaa nokkosesta. Nokkosta puskee tuolla tontin reunassa ihan hurjasti. Toistaiseksi se on vielä reilu 10cm korkuista, joten ihan optimaalista ruoanlaittoon. Eikä muuten polttelekaan pahemmin. Muutamasta isommasta sain vähän osumaa, mutta ne saa onneksi rauhoittumaan kun hieroo murskatulla nokkosen lehdellä ko. kohtaa. 


Pestosta tuli tuolla ohjeella oikein maukasta. Isäntä oli melko epäileväinen ennen maistamista, mutta oli kyllä vielä seuraavana päivänä oikein maininnut siitä jollekin työkaverilleen. Pitäisi piirtää rasti seinälle, minä nimittäin en ole varsinaisesti meidän perheen pääkokki. 


Poika Aalle pesto maistui tosi hyvin myös, pyysi seuraavana päivänä sitä lisää. Poika Pee oli epäileväinen itsensä, eikä suostunut maistamaan. Tai muka maistoi ja väitti pahaksi. Ei vaan oikein näyttänyt siltä, että olisi mitää makuja suuhun asti tullut. Ja poika See tietysti komppasi poika Peetä, niinkuin aina. Tosin hän söi annoksensa kuitenkin kokonaan, muisti vain marista samalla.


Meinasin käydä vielä keräämässä loputkin nokkosen "poikaset" ja tehdä pestoa pakastimeen. On se kuitenkin monta kertaa kaupan pestoa maukkaampaa ja oletettavasti terveellisempääkin. Sekoitin muuten muut aineet (paitsi nokkoset) ensin keskenään ja se öljy oli jo sellaisenaan tosi hyvää, toimisi varmasti salaatinkastikkeena erinomaisesti. 


Koittakaa ihmeessä. Ja laittakaa päälle vielä parmesaania ja kirsikkatomaatteja. Ei siitä sitten yksinkertainen ateria paljon voi parempaa olla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti