torstai 19. syyskuuta 2013

Kivenpyörittäjän kylästä

Murri kun saapuu, niin täytyy tehdä miljoona juttua. Puutarhassa ehkä enimmäkseen, kanssa ja ilman. Murri siis auttaa tekemisissä tai pitää apulaiset poissa tieltä. Usein homma lähtee käsistä heti kun isäntä poistuu tontilta. Niin tälläkin kertaa. Ei toki mitään isompaa, mistä jo aloittaessaan tietää ettei valmista varmastikaan tule. Mutta tulipahan tehtyä maakuoppagrilli. Oltiin katsottu Rakkaudesta puutarhaan-jakso, missä tekivät pyöreän maakuopan. Piti vähän modifioida ja tehdä suorakaide. Murri kaivoikuopan, ja minä täytin. Pohjalle kivituhka, reunoille tiilet (jipii, letka puuvajassa pienenee), kivituhka maan ja tiilien väliin ja lopuksi tontilta löytyviä kiviä reunoille. Hyvä tuli. Nyt voi sitten poltella risujakin, kun ei niitä weeperiin viitsi laittaa.



Ja kun oli vauhtiin päästy, niin purettiinpa pergolan katerakennelmat. (Isännän kanssa, kun se taas oli kotosalla. Murri hoiti sen lasten harhautuksen tällä kohtaa.) Pitkään oli pelko persiissä, että joku tietämätön "nojaa vähän" pilariin ja koko hökötys lähtee niiaamaan. No nyt ei ole sitä vaaraa, ei tosin sateensuojaakaan. Seinämät jätettiin, että olisi naapurin suuntaan vähän näkösuojaa, ennen kun ensi kesänä rakennetaan uusi himmeli.

















Vieläpä innostuin kivimuurinkin kohentamaan kukkapenkin reunasta. Sen viimekesänä kasasin, mutta olin vain latonut läjittämääni maata vasten. Vuosi oli painanut sen matalaksi. Nyt on taas ryhdikkään näköinen muuri, saa nähdä pitääkö se joka vuosi laittaa uusiksi.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti