keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Lukeminen kannattaa aina, sanois Jörkka

Pitäisi opiskella ja se tarkoittaa pitkälti sitä, että pitäisi lukea. Muutama vuosi ollut sellaista hulabaloota, ettei ole pystynyt lukemaan, hyvä jos on ehtinyt kuvia katselemaan lehdistä. Mutta siis kirjojen lukeminen on ollut tyystin jäissä. Joskun keväällä päätin, että koitan taas lukea vähintään yhden kirjan kesäloman aikana. Tosin otin varaslähdön ja aloitin jo keväällä. On kyllä livennyt käsistä jossakin määrin, vaikken nyt vieläkään pysty pitkiä aikoja putkeen lukemaan. Mutta sivu siellä, toinen täällä. Ja mieluiten kaksi kirjaa samaan aikaan menossa. Toinen kirja kulkee työmatkoilla. Mennen tullen ehtii lukemaan jokusen sivun, sen ajan mitä matkasta taittaa julkisilla. (Nykyään luen kyllä pysäkilläkin, paitsi kovassa sateessa.) Toinen kirja taasen pitää olla yöpöydällä. Lehden luku nukkumaan mennessä ei onnistu, vaan pitää olla mahdollisuus lukea kyljellään.

Eräskin ilta isäntä tuli varmaan pari tuntia minun jälkeeni nukkumaan. Minä siinä vetelin sikeitä ja pidin tiukasti kirjan sivuista kiinni. Silmät meni kiinni ennen kuin ehdin laittamaan kirjanmerkin, joten oli vain pidettävä aukeama auki. Voin kertoa, että oli hitusen ranteet kipeänä.

Nämä on tänä vuonna jo luettu. Kyllä tusinan pitäisi tulla täyteen vuoden loppuun mennessä.








Vielä en ole päässyt oppimateriaalin lukemiseen täysillä kiinni, mutta voisin kuvitella senkin käyvän jo huomattavasti helpommin, kun olen opetellut lukemisen jalon taidon uudelleen. Ei se sellainen taito ole, etteikö hieman tarvitsisi kertausta tauon jälkeen. Väittäisin, ettei kukaan pyöränkään selkään hyppää ihan kuin aina ennenkin, jos on ollut pitkä tauko. Pitää ensin tunnustella ja muistella, että miten se menikään.

P.S. Alkaa pahasti livetä käsistä, onkin kolme kirjaa kesken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti