sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevätsiivous

Oi voi, kyllä se vaan kevät on painanut päälle. Ei oikein tahdo koneellekaan ehtiä, kun pitää kaiken aikaa häärätä ulkona. On esimerkiksi tullut siivottua autotallia. Se tuli tungettua täyteen syksyllä muutossa. Nyt se on vaan puolillaan. Enkä mä tainut sieltä mitään tuoda pois, pari uutta juttua kyllä vein sisään. Pakko tunnustaa, että oon mielestäni aika haka kokoamaan palapelejä. Olis pitäny vaan tehdä alun perinkin ite.

Toinen homma oli operaatio "leikkaa 25m2 ruusua ja lumimarjaa matalaksi". Niistä jotakuinkin viisi oli lumimarjaa ja 20 ruusua. Mutta onnistuihan se, vaikka hetki vierähtikin. Ja se kaikki mahtui peräkärryyn (joka ei suinkaan ole 25m2 kokoinen). Mies sattui juuri tulemaan ulos, kun olin viimeiset saanut leikattua. Meinasi, että huomenissahan voi sitten tilata kaivurin kaivamaan juurakot ylös. Saattaa olla, että koitan kuitenkin ensin itse. Ei kai mun niitä kaikkia heti tarvi ylös saada? Ja tyhmyydestä kärsii kai koko kroppa?

Veljenikin poikkesivat viikonloppuna. Grillattiin. (Tai siis isäntä grillasi ja antoi minullekin muutaman neuvon kuinka grillin kanssa pitää toimia, jos nyt joskus sattuisin grillaamaan.) Pojat nautti enojen seurasta. Pisti ne juoksemaan. Ja pelaamaan Afrikan tähteä ja Unoa.

Kaiken touhun lomassa on tullut mittailtua pihaa. Kevätesikoita on ainakin tulossa ja rinteeseen lupiineja. Krookukset alkaa olla jo aika finaalissa. Raparperi nostelee päitään. Toi ja toi puska pois ja siirretään tonne. Hiekkalaatikko tonne minne siirrettiin keinukin. Tohon kohtaan pengertä kaivetaan kolo grillipaikaksi ja portaat siihen viereen. Portaat myös tonne ja tonne. Terassia jatketaan tän verran ja sitten hommataan purjekangas siihen päälle. Komposti siirretään tonne tontin nurkkaan kasvihuoneen taakse ja toiselle puolelle vois laittaa kasvulaatikoita. Toi rinne pitäs pengertää ja pyykkinarun haluan tonne ylös koivusta tammeen. Ja naapurit lahjottaa leikkimökin, minnehän sen sijottaisi? Musta tuntuu, etten ehdi ihan kaikkea tänä kesänä. Ja hyvä niin. Voi makustella rauhassa.

Koska olen välillä pääasiassa melko malttamaton, ei tullut otettua ennen- ja jälkeen kuvia. Jälkeen kuvia tosin voi ottaa vaikka huomenna kun on taas päivänvaloa. Usein vaan huomaan, että olis voinut ottaa ne ennen kuvatkin, tietäisi tai muistaisi paremmin, mikä oli lähtötilanne. Mutta ei tää opi. Siksi siis kuva velociraptorista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti