tiistai 8. toukokuuta 2012

Hirsimökin siirto

Hirsi ja hirsi. Saimme naapurista leikkimökin.

Menin taannoin esittäytymään naapurinrouvalle, kun ei koko talven aikana oltu vielä nähty. Siinä sitten huomasin, että saimme heidän lasten vanhan leikkimökin ihan ohimennen. Pähkäiltiin, että miten se saataisiin siirrettyä. Heidän pihansa kun on noin metrin alempana kuin meidän pihamme alin taso. Ja lisäksi se oli määrä sijoittaa korkeimmalle tasolle meidän pihassamme.

Purku aloitettu

Purkamiseksi meni. Ja uudelleen kasaamiseksi. Pappa ilmestyi sunnuntaiaamuna oven taakse. Tuli tyhjentämään meidän "vesiaihetta" (=ahdistusta aiheuttava allas, mikä oli puolillaan limaisia vaahteranlehtiä). Kun pappa oli saanut laitettua veden valumaan hallitusti kadulle, niin ohjasin hänet ohimennen katsomaan leikkimökkiä. Siinä sitten huomattiin huhkivamme sen siirron kimpussa. Katto saatiin yhtenä kappaleena siirrettyä, samoin lattia. Muuten meni enemmän tai vähemmän osissa.



Katto siirretty yläpihaan









Pappa yritti jossain vaiheessa livahtaa (ilmeisesti olisi pitänyt päästä katsomaan jääkiekkoa), mutta jotenkin jäi kuitenkin, kun jatkettin kasaamista saman tien. Kyllä se aika näpsäkästi kasaan saatiinkin. Ja kreivin aikaan. Kun oli saatu katto paikoilleen, niin alkoi sataa vettä.

Leikkimökille oiva paikka tyhjässä nurkassa

Siinä se sitten on. Ei ihan valmis, mutta aika lähellä.




















Nyt on pappa käynyt vielä viimeistelemässä mökin. Ikkunat ja ovi on saatu paikoilleen. Ja ihan uusi terassi! Kyllä poikain nyt kelpaa. Siellä ne ovat hilluneet, vaikka kalusteita ei ole vielä kuin yksi kämynen jakkara.

Poika Aa olisi halunnut mökistä mustan. (Kuten kaiken muunkin olisi tällä hetkellä hyvä olla mustaa.) Meinasin ensin, että sopiihan se. Sitten aloin miettimään, että mahtaisikohan muuttua aika tukahduttavan kuumaksi keskikesällä? No, sitten siitä pitää tulla sininen, sanoi poika Aa. Okei, mut jos kuitenkin maalattais valkoiseksi? Ai, sekö ei oo sitten kuuma. Ei oo, muistatkos vanha kotikin oli aina kesäisin ihanan viileä. (Tosiasiassahan mulla on melkein kymppi valkosta julkkarimaalia jäljellä.)

Ehkä voisi jonkun kalusteenkin sinne vielä hommata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti