torstai 17. toukokuuta 2012

Uusiokäyttöä

Vimmatusti on tehty, vaikka alkuun tuntui ettei saa mitään näkyvää aikaiseksi. Äitini (= murri) oli meillä viikon. Kiitos siitä, jotakin näkyvää lopulta saatiin aikaiseksi. Pääasiassa myllätty ulkona. Tien puolelta taloa kaivettiin vesialtaan lisäksi ylös viisi tuijaa. Ne siirrettiin toiselle puolelle taloa, rajalle rajaksi. Ensin tuli vielä asennettua neljä tuijaa väärällä rakovälillä, joten murri oli poika Aan kanssa vielä nostanut ne kertaalleen ylös ja asetellut paremmille paikoille. Pieni, mutta niin merkittävä ero entiseen. Peittävät juuri sen verran näkyvyyttä, ettei enää naapurin auto tunnu olevan meidän pihassa parkissa.

Altaan ympärillä oli myös "astinlaudat". Ne kaivettiin ylös myös ja todettiinkin niiden olevan paksummat pöllit. Niille löytyi oitis paikka pihan puolelta. Kaivoin kolot ja sain juuri oikean määrän askelmia pergolalta alapihalle. Ainakin omasta mielestä ne näyttää siltä, niinkuin olisivat aina olleet siinä, vai mitä?

Tulipahan vielä tehtyä kylvöksiäkin. Altaan paikalle tulee kukka-alue. Siihen kylvettiin epäsäännöllisen säännöllisesti vähän sitä sun tätä kukkaa. Osa yksivuotisia ja osa perennoja. Ensi vuonna voi sitten tehdä muutoksia tai parannuksia, jos tarvetta. Nyt annettiin mennä ihan mutu-tuntumalla. Pääasia, että muutos on tehty. Vielä pitäisi levittää multaa lopulle alueelle ja kylvää nurmikonsiemenet. Eihän sillä alueella juuri käyttöä ole, mutta jospa ne perhoset viihtyisivät ja olisi enemmän iloa silmälle kuin ennen.

(Oon tässä tänä keväänä kaipaillut stv:ltä aiemmin tulluta Söderlegeä. Siitä sai aina inspis-puuskia. Pitää ehkä etsiä josko netin kautta löytyis.)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti