tiistai 29. toukokuuta 2012

Eteinen etenee


Edellisenä viikonloppuna kävimme ostamassa ja sahasimme puutavaran. Tänä viikonloppuna läiskimme ne seinälle. Pitkähkö projekti kaiken kaikkiaan, kun ajattelee, että on aika pienestä tilasta kyse. Kaikki alkoi siis jo paljon aiemmin.

Taustaseinällä oli hattuhylly/naulakko ja sivuilla koukkunaulakot. Ei ollut toimiva ratkasu meillä. Niin ja ylhäällä oli se tyhjällä täytetty tila. Seinälevyt ovat lastulevyä, eikä ne oikein kestäneet naulakkojen painoa. Kenkiäkin meillä on aina eteinen täynnä. Saas nähdä auttaako uusi järjestys siihen mitään. (Näin kesäaikana kengät täyttävät kuistin.)

Myös hattuhylly on pursuillut yli äyräiden. Nyt olisi tarkoitus lisätä toinen hylly, mahdollisesti myös koukkuja. Peilin puute on vaivannut myös. Sellainen on takoitus laittaa peräseinälle. Ikean porrasjakkarakin saa jäädä tuohon (varmaan kyllä maalaan sen), jotta muutkin kuin isäntä ylettävät ylähyllylle.

Sisalmaton isäntä oli heittänyt lattiaan eri päin kun ennen (ei ilmeisestikään ollut jaksanut nostaa kenkätelinettä sivuun), mutta noin päin se saa jäädäkin. Tekee lisää vaikutelmaa leveämmästä tilasta, kuten vaakalaudoituksenkin on tarkoitus tehdä. Pitänee hommata toinen matto vielä tuonne syvennykseen, lattia on niin kamala. Toivottavasti siitä on varaa hankkitua eroon lähivuosina.

Vielä pitäisi käydä ostamassa hyllylevyt (+maalata ne) ja listoittaa lautojen päät. Kattoon tehdään kotelointi tuohon, missä se seinämä ennen oli. Jalkalistoja ei laiteta lainkaan. Saattaapa olla, että maalaan kenkätelineenkin mustaksi, että sointuisi paremmin muuhun.

Tämmöiseen ratkaisuun lopulta päädyttiin Glorian Kodin toukokuun numeron kannen innoittamana. Oon pitkään halunnut vaakalaudoitettua valkoista seinää. (GK:ssa se taisi olla kylläkin hirttä.) Vaikkakin tuo on pieni nurkka, niin kaiketi onnistunut. Ystävä käynyt jo parina päivänä päivittelemässä kuinka tuntuu olevan valtavasti enemmän tilaa kuin ennen.

(Oli mulla aiemmin hieman toisenlaiset suunnitelmat ton syvennyksen varalle, meinasin tehdä siitä kokonaan mustan. En kuitenkaan saanut suunnitelmalle hyväksyntää, mutta tämän kohdalla tärppäsi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti