lauantai 19. toukokuuta 2012

Onko tämä nyt sitä hyötyliikuntaa?

Kyllä mä välillä oon melko tyytyväinen, että telkkarista tulee jääkiekkoa. (Tai siis tähän maailman aikaan jääkiekkoa, muulloin ihan mitä tahansa muuta urheilua.) Saan melko usein tehdä jotain omiani. Liekö isännällä hyvä mieli katsella millon mitäkin kisoja, matsia ym. kun pitää samalla lapsukaisille "seuraa". Niin tai näin, sopii mulle. Tänäänkin sain aikaiseksi vaikka ja mitä, kun Suomi-Venäjä tuli ruudulta. Kattokaas tätä:

Ei oo tulossa pirunpelto, vaikka hyvä alku sellaseksikin olisi. Tossa se vanha komposti makaa. Piilottelin mä sen uumeniin hieman melkein valmista multaa kompostoristakin. Vielä kun sais loput kivet ladottua ja mullat pintaan, niin sitten olisi enää kylvöt ja istutukset.

Ei toi ihan oikeaoppinen kylmämuuri ole, mutta kokeillaan, josko pysyis kasassa. Korjaillaan ja parannellaa sitten jos tarve vaatii. Kivet kärräsin toiselta puolelta tonttia. Siellä niitä oli kasalla ja vieläkin niitä riittää. Meinasin, että vähän vähemmän massiivinen ilmentymä siellä riittää.


Sisältö
Piha avartui ihan ihmeesti, vaikka kasa on nyt tuplasti leveämpi kuin ennen. Tosin se on matalampi ja rajassa kiinni. Siirsin myös kompostorin pois "keskeltä" pihaa. Se tosin vaati vähän työtä, kun painoa oli sisällä. Tyhjensin sisällön saaveihin ja käänsin ja pöyhin ja mylläsin. Sitten siirsin kompostorin uudelle paikalleen ja täytin uudelleen. Voi kai sitä ihminen tulla mullastakin varsin iloiseksi. Tai melkein mullasta. Sanoisin, että pari päivää menee vielä niin valmista on.

Tyhjennetty











Täytetty


Olipa muuten hieno päivä muutenkin. Lämmin ja aurinkoinen. Isäntä grillas kasleria ja herkkumakkaraa (Perniön liha lähi-makkaraa). Vaari oli käymässä. Ainoa miinus päivälle oli
puutavaran hankkimisen vaikeus.

Tällä kylällä ei kyllä taida olla oikeata                       lautatarhaa. Tai ainakaan minun korviin ei ole sellaisesta tieto kantautunut. Yhdessä mestassa oli kyllä avulias kesäpoika, mutta kun oli niin uusi tapaus, ei oikein tiennyt mitä tavaraa löytyisi. (Ei löytynyt meille mitään. Sieltä.) Toisesta paikasta löytyi ja hinnankin sai heti kohdilleen, mutta eipä ollut sahauspalvelua.
Pitää siis hakea papalta peräkärry lainaksi, samoin sirkkeli. No, ehkä saan puutavaran lähipäivinä, että saan eteisen siihen kuntoon, että saan takit naulakkoon, jolloin saan kaapin siirrettyä yläkertaan ja peilipiirongin alakertaan ja kuistilta ja portaikosta tavarat siihen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti