sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Pientä kivaa keittiössä


Grilliruoan sivuun sopii mainiosti pavut. Vielä kun tekee kastikkeen itse yhdistämällä Polpan tomaattikastikkeen Bonuelin valkoisiin papuihin, niin hyvää tulee. (Mausteista mulla ei ole tietoa, mutta chiliä ainakin. Isäntä hoitaa meillä kuitenkin ton kurmee-osaston.) Polpan tomaattisäilykkeet on muutenkin parhaita. Tölkkikin on sellainen, että kehtaa jättää näkyville. Pitäis varmaan taas laittaa herneeversoja niihin kasvamaan.

Noissa valkoisissa pavuissa taas on nykyään tosi kiva purkki käytettäväksi suojaruukkuna vaikka kaupan salaateille ja yrteille. Tai voihan niistä tehdä vaikka kynäpurkkeja mukuloille. Tai tekee nauloilla reikiä ja ripustuslenkit rautalangasta ja vualaa, tulloopi lyhty.





Ostin Ikeasta cd-laatikoita (kun halvalla sai) ja paketoin niihin teet ja mausteet. Mausteille askartelin pahvista välilehdet ja dymosin nimet. Meillä on tolkuttomasti mausteita ja kun oikea ei heti ole osunut silmään, on pitänyt ostaa uusi. Joitakin mausteita oli kolmekin pussia avattuna. Käytämme mausteita kyllä ahkerasti, mutta josko nyt ne kuluisivat ikäjärjestyksessä. Eikä ehkä aina tarvitsisi ostaa uutta pussia.

Tämäkin projekti on ollut suunnitteilla jo pitkään, mutta viime viikonloppuna sain ahaa-elämyksen miten saamme lisää laskutilaa sivupöydälle. Tietenkin hävittämällä siitä puulaatikot, jotka sisälsivät juurikin teet ja mausteet. Aikaa meni, mutta tulokseen olen tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti