maanantai 18. kesäkuuta 2012

Piiiitkä pöytä

Joku aika on jo mielessä muhinut tehdä poikien huoneeseen pitkä pöytä ikkunaseinälle. Siinä on neljä metriä sopivaa tilaa. Ensin meinasin ostaa Ikeasta kaksi 2m valkoista pöytälevyä, mutta sitten muistin, että meillähän on viisi nelimetristä 120mm lattialankkua autotallissa. (Jäi yli, kun vanhan kodin vintille tehtiin kesähuone.) Jotakin jäi Ikeastakin ostettavaksi. Viime viikolla kävin Raision myymälässä ja pöytää varten ostin kuusi punaista jalkaa. Ne oli 2,5€ kappale, poistuvat vissiin valikoimista.

Eilen sitten isäntä vesisateessa vihdoin haki autotallista ne lankut (kun olin melkein viikon ruinannut ensin). Ei muuten löytynyt kuin neljä lankkua. Mutta ei hätää, lankut olivat leveämpiä mitä muistin. Kyllä siihen riviin olisi vielä yksi sopinut, mutta noinkin on riittävästi.

Olipa sentään mielenkiintoinen projekti. Just ja just sai puutavaran yläkertaan. Ensin piti työntää veskin ihan peränurkkaan, että sai käännettyä portaikkoon ja siitä sitten poikain huoneeseen. Kun isäntä oli huomaavaisesti lähtenyt lapsosten kanssa pois jaloista, tajusin että lankut ovat pontti väärään suuntaan. No siinä sitten kääntämään niitä: just ja just sai käännettyä aulassa silläviisiin, että sai ujutettua lankun makkarin puolelle. Ja sieltä sitten taas juuri niukin naukin portaikkoon ja kas, poikien huoneeseen takaisin ja pontti aivan oikeaan suuntaan.

Viimeinen vastoinkäyminen oli ehkä se, että yksi lankuista oli hieman kaareva, mutta en antanut sen haitata. Laitoin sen niin hyvin kuin sain ja sillä hyvä. Ei se muutenkaan ole I-laatua, joten ei se menoa haittaa, jos on vähän isompi rako jossakin kohtaa. Sopii hyvin kaikkien oksankolojen seuraan.

Ruuvasin laudat lähelle kumpaakin päätä ja rimat keskemmälle. Laudat jätin pari senttiä pidemmiksi mitä pöydän syvyys on. Jää tilaa patterin lämpöjen leviämiselle. Samaisista laudoista laitoin myös pöydän seinään kiinni kulmaraudoilla.

Jalat tulivat päätyihin ja keskelle, jotta ne vievät mahdollisimman vähän työskentelytilaa. Päätyjen jalat ehkä olisivat voineet olla lähempänä lautoja, noin niinkuin ulkonäöllisesti. Siinä olis kuitenkin heti menetetty sitä tilaa.

Vielä pitäisi maalata valkoiseksi. Etureunaan jäävän naaraspontin saatan maalata vielä punaiseksi tai vihreäksi. Saa nähdä mikä silloin huvittaa, kun sen ehtii tekemään.

Kuva melkein valmiista on aika surkea, mutta ehkä siitä saa jotain kuvaa mihin tässä on pyritty. Valo ei oikein riittänyt, vaikka kyllä se tuossa kuvassa kovasti loimottaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti