perjantai 12. lokakuuta 2012


Noi lehtikourat on loistava keksintö (nämä meidän ei oo paras malli, mutta toimivat silti).

Talviomenaa on vielä puussa.
Ai että, piristää mieltä, kun näkee aurinkoakin joskus! Eilen kävi tällainen ihme meidän nurkilla. Aivan mahtava haravointisää. Kaikenlaistahan sitä olisi voinut tehdä, mutta olihan ihan pakottavakin syy haravointiin. Tilasin 3m2 kivituhkaa, piti tehdä kasalle mestaa.  Ajatuksena olisi saada lattia kasvihuoneeseen viikonlopun aikana. (Ainakin aluilleen.) Pohjalle pitänee laittaa kunnon kerros, ettei tule kovin kaatavaa lattiaa. Ei mulla toki ihan niin isoa kasvihuonetta ole, että tuo kaikki kivituhka sinne menisi. On niitä tarvepaikkoja muuallakin. Muutenkin ehti hieman tutkailla pihaa.

Papalta saadut ilmasipulit laitoin maahan. Ensimmäiset sipulit siis vihdoin istutettu. Olin kuvitellut laittavani ainoastaan kukkasipuleita maahan tänä vuonna. Kun nyt kuitenkin hyötysipuleitakin sain, niin pitihän niille paikka katsoa.

Jokunen omena oli vielä maassa, nyt nekin on suurimmaksi osaksi kerätty. Talviomenalle pitäisi vielä keksiä sijoituskohde. Naapurillekin tarjosin, pitänee vielä laittaa tietoa suurempaan jakeluun. Vaikka kyllä ne ainakin peuroille viedään, jos yli jää.



Kasvihuoneessa on vielä pressu päällä, kun harjalta puuttuu "harjalaudat".






















Harvointijätteellä (siis lehdillä) täytin arkeologisilla kaivauksilla syntyneen kaivannon. No olinhan mä sinne jo aiemminkin puutarhajätettä laittanut, mutta nyt sen sai täyteen. Päälle vielä tomaattien varret ja mullat. Ens kesänä kukaan ei enää tiedä, että koko kaivantoa on ollutkaan. (Niinpä, salettiin kompuroin ihan ite siinä. Kai se nyt painuu vielä kumminkin.)

Rakennustyömaan varasto



Kasvihuoneen sivusta pitäisi siivota. Siinä on vielä vaikka mitä oheistuotetta, mitä kasvihuoneen mukana tuotiin. Tavoitteena "ennen lumia". Ja mielellään kasvulavatkin voisi rakentaa jo tämän vuoden puolella, että olisivat valmiina kasvukauden alussa.




Pioni odottaa siirtoa, kai sen voi vielä tehdä? 



Pioni pitäisi siirtää, kun vaan uskaltaisi päättää paikan. Yksi hortensiakin odottaa istuttamista. Toinen jasmike saa luvan poistua, tavalla tai toisella. Se on tiellä ja ihan holmössä paikassa. Ai niin, se hiekkalaatikkokin pitäisi siirtää. 

Pikkupikkusammakko









Ja nyt siis lapiohommiin. Ei saa autoa pois pihasta, jos ei reippaile. Kivituhkat on tuossa parkkipaikalla. (Loistava tekosyy, sisällä pitäisi imuroida ja siivota muutenkin ymym.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti