perjantai 19. lokakuuta 2012

Whuhhuh!

Painajainen. Todistuksia (sen paremmin työ-, kuin opiskelu-) ei löydy mistään. Muutosta reilu vuosi ja pieni aavistus on, mistä voisi etsiä. Löydän kyllä ala-asteen todistukset. Ekan luokan todistukseen on isäni kirjoittanut, ettei lapsi oikei tahdo muistaa lähteä ajoissa kouluun. Hmm. Onkohan se geeni siirtynyt lapsillemme sittenkin minulta. (Ei niistä yksikään vielä koulussa ole, mutta minnekään ei pääse ajoissa.)

Käännän kaikki mahdolliset jemmapaikat, niin ylä-, ala- kuin kellarikerroksessakin. Siivoan välillä jääkaappia, kun tuli ostettua nättejä ruskeita munia. Soitan muutaman puhelun (jotka olisi pitänyt jo pari päivää sitten hoitaa). Sitten taas etsin.

Laajennan "haravoitavaa" aluetta. No jotakin löytyy. Yhdellä ei vielä pitkälle pötkitä. Taas löytyy toisesta paikasta pari. Lukion päästötodistusta tai yo-todistusta ei tahdo löytyä alkuunkaan. Isännän vastaavat löytyvät myöskin sieltä täältä, mutta ihan helposti. Syön mummun leipomaa suklaatorttua välillä, kun on kamala nälkäkin, mutta ruoanlaittoa en aloita ennen kuin todistukset löytyy.

Jääkaappia alkaa näyttämään aika hyvältä. Kaikki tarmo täytyy keskittää todistuksiin. Jossainhan niiden on oltava. Sitä vaan en ymmärrä, miksei ne kaikki ole samassa paikassa? Ja miten ne isännän todistukset löytyy muka helpommin? (Voin kai lohduttautua sillä, että ei se itse niitä helposti löytäisi.)

Kaikki tämä vaiva saattaa jopa palkita. Saatan saada kiitoksen jääkaapin puhdistuksesta. Tai sitten saan vaan äkäisiä murahduksia, sillä jätin keittiön pöydälle myös viestin. (V***tuksissani)

Ainakin lopulta löytyy kaikki se mitä pitikin. Ehkä saan ne tällä kertaa talletettua jotenkin järkevämmin. Ainakin samaan paikkaan kaikki. Ja jos en hukkaa niitä uudelleen, saatan onnistua ottamaan kopiot ja lähettämään ne vielä ajoissa.


Helpottaisi muuten tekstin ja kuvien asettelua, jos kuvat pysyisivät luonnoksessa mukana. Viime aikoina kuvat välillä vaan hävinneet. Esikatselulla ne kyllä näkyy. Mahtaako olla yleinenkin ongelma?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti