maanantai 26. maaliskuuta 2012

Koulittu on


Kasvikaappi on vihdoin kasattu. Se onnistuikin yllättävän hyvin tuossa sen omassa syvennyksessä, kun sai pyllyllä pidettyä toista päätyä pystyssä samalla kun ruuvaili toiseen päätyyn alahyllyä kiinni. Ei se silloin ekalla kerralla näin helppoa ollut.

Kellarissa oli kaapille just sopiva kolo. Vastapäätä on portaiden alla oleva komero, missä säilytetään tällä hetkellä suksia ym. sellaista. Hieman huono yhtälö sinänsä, mutta niiden käyttö osuu onneksi eri kausille. Kasvikaapin voi sitten vaikka siirtää talveksi toiseen paikkaan. Tuossa vaan on sopivat olosuhteet valoa ja lämpöä ajatellen tuolle taimettamiselle.


Rönsylilja tekee kylppärissä jatkuvalla syötöllä uusia rönsyjä. Niitä laitoin juurtumaan, jos vaikka sais multiin asti. Tosin ne viihtyy vedessäkin, voisi kokeilla vesiviljelyä ihan kunnolla.

Eka satsi taimia koulittu. Ostin Ikeasta tuon kolmen sinkkiruukkun setin. Siinä oli pelletit ja siemenet valmiina. Poika Aa rakastaa basilikaa, joten siitä koulin 18 tainta toisiin ruukkuihin. Muissa kahdessa ruukussa oli timjamia ja korianteria. Ne iti nopeasti ja teki hyvännäköisiä taimia. Muutamia tomaatteja ja paprikoita koulin myös. Vielä jäi aika paljon jäljelle, kun multakin loppui. 

Sitten pitäiskin vissiin laittaa lisää itämään, kukkiakin. Perhospuutarha olis aika kiva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti